а

Заштитник грађана, у сарадњи са USAID Пројектом за реформу правосуђа и одговорну власт  започео је обуке саветника за заштиту права пацијената и представника савета за здравље у јединицама локалне самоуправе. Циљ обуке је да се полазници ближе упознају са правима пацијената, нарочито оних у посебно осетљивом положају, као што деца, особе са инвалидитетом, особе које живе у депривирајућим животним условима, као и са родним аспектом заштите права пацијената.

До половине 2015. године биће одржане обуке у Београду, Шапцу, Суботици, Пожаревцу, Зајечару, Крагујевцу, Нишу, Врању, Чачку, Краљеву и Новом Саду уз очекивано учешће више од 300 саветника за заштиту права пацијената и представника локалних савета за здравље.

19. и 25. 05.2015.

У Новом Саду је 19. и 25. маја 2015. године одржана последња од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Новом Саду присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Јужнобачког округа.

Записник

15.05.2015.

У Чачку је 15. маја 2015. године одржана десета од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Чачку присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Златиборског и Моравичког округа.

Записник

14.05.2015.

У Краљеву је 14. маја 2015. године одржана девета од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Краљеву присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Рашког и Расинског округа.

Записник

17.12.2014.

У Врању је 17. децембра 2014. године одржана осма од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Врању присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Топличког, Јабланичког и Пчињског округа.

Записник


16.12.2014.

У Нишу је 16. децембра 2014. године одржана седма од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Нишу присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље из Ниша, Пирота, Гаџиног Хана, Димитровграда, Мерошине и Дољевца.

Записник

 

15.12.2014.

У Крагујевцу је 15. децембра 2014. године одржана шеста од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Крагујевцу присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље из Крагујевца, Параћина, Лапова, Топола, Свилајнца и Јагодине.

Записник

 

09.12.2014.

У Зајечару је 9. децембра 2014. године одржана пета од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Зајечару присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље из Зајечара, Сокобање, Књажевца и Мајданпека. Неповољне временске прилике и проглашено ванредно стање у неким општинама разлог су малог одзива на обуку.

Записник

 

08.12.2014.

У Пожаревцу је 8. децембра 2014. године одржана четврта од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Пожаревцу присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Браничевског и Подунавског округа.

Записник


14.11.2014.

У Суботици је 14. новембра 2014. године одржана трећа од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Суботици присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здрављеСевернобачког, Севернобанатског и Западнобачког округа.

Записник


07.11.2014.

У Шапцу је 7. новембра 2014. године одржана друга од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и локалних савета за здравље. Обуци у Шапцу присуствовали су саветници и чланови локалних савета за здравље Мачванског и Koлубарског округа.

Записник

 

30.10.2014.

Прва од планираних једанаест обука саветника за заштиту права пацијената и представника савета за здравље у јединицама локалне самоуправе одржана је у Београду 30. 10. 2014. године са саветницима и члановима савета за здравље са територије Београда и Јужнобанатског округа.

Записник

 

Материјали од значаја за обуке:

Прописи

Модели образаца и аката

Заштитник грађана